RIEtheater

Enkele jaren terug hebben Dave en Marcel in goed overleg besloten de deuren van het RIEtheater in de Franse Steeg te sluiten. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in Podium Bredius is een enthousiaste partner en geweldige lokatie gevonden om de culturele vrijstaat weer leven in te blazen!

In januari 2024 hebben we met elkaar een serie optredens georganiseerd. De meeste shows waren uitverkocht, en dat smaakt naar meer! Met enige regelmaat organiseert het RIEtheater op dinsdagavonden nu toffe activiteiten in Podium Bredius. Bekijk snel de agenda en ontdek wat voor moois er allemaal komen gaat!

Volg het RIEtheater ook op instagram!

Wat komt er in het RIEtheater?

3sepRIEtheater: The Amazing Stroopwafels
dinsdag 3 september 20:00 uur → tickets

1oktRIEtheater: The Toasters (USA)
dinsdag 1 oktober 20:00 uur → tickets

The Amazing Stroopwafels @ RIEtheater @ Podium Bredius - Woerden - 3 sep 2024

RIEtheater: The Amazing Stroopwafels

dinsdag 3 september 20:00 uur

Tickets

The Amazing Stroopwafels speelden sinds 1979 vrijwel overal. Op straten en op pleinen, in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen en zelfs bij mensen thuis - en vaak ook! Uiteraard zijn de mannen ook in Woerden eerder te zien geweest. Herinner je ze nog van hun memorabele optredens in Walzicht met Koeiemarkt? Dat zal zo'n 35 jaar geleden geweest zijn. Of wellicht heb je ze recenter in het RIEtheater in de Franse Steeg gezien?

Menselijke oceanen zoals megadisco’s of popfestivals worden gemeden. Dat past niet. Het directe contact met het publiek is voor dit weergaloze trio een voorwaarde. De meest spelende band van Nederland staat nu eindelijk een keer in Podium Bredius. De hoogste tijd om een onvergetelijk intiem moment aan een indrukwekkende lijst met optredens toe te voegen. En jij kunt daar bij zijn!

Aanvang: 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.
Bij deze intieme voorstelling werken we met zitplaatsen! Het aantal bezoekers is beperkt. Wie het eerst komt, het eerst maalt! 

Tickets

The Toasters - NYC SKA est 1981 @ RIEtheater @ Podium Bredius Woerden - 1 oktober 2024

RIEtheater: The Toasters (USA)

dinsdag 1 oktober 20:00 uur

Tickets

The Toasters, opgericht in de Lower East Side van NYC in 1981, is de langst spelende Amerikaanse SKA-band. The Toasters slaan een brug tussen de Engelse 2-Tone-beweging en de Amerikaanse Ska-explosie van de jaren 90. The Toasters zijn voor Amerikaanse SKA in de jaren tachtig en daarna wat The Specials eind jaren '70, begin jaren ’80 in het Verenigd Koninkrijk waren, en wat de Skatalites voor SKA in Jamaica in de jaren zestig betekenden. Vernieuwers, makers en vormgevers van SKA. En nog gaat na al die jaren de rem er niet op, the Toasters spelen nog steeds. Vol gas in het RIEtheater @ Podium Bredius!

Tickets